Recenzie „Jocul lui Gerald”

Titlu: Jocul lui Gerald
Titlu original: Gerald’s Game
Autor: Stephen King
Editura: Nemira
Anul apariției: 2014 (Ed. a 3-a)
Traducator: Ruxandra Toma

Descriere

În timpul unui joc erotic pervers, Jessie, încătuşată de pat, într-o casă de vară izolată de lume, îl lovește pe soţul său, Gerald, provocându-i involuntar moartea. În următoarele douăzeci și opt de ore, Jessie este condamnată să îndure întunericul, teroarea și nebunia, căci gândurile îi vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult îngropate, iar strigătului ei îi răspunde o creatură oribilă, un chip alb furişat în umbră. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare.

Recenzie

Jocul lui Gerald este cea de-a doua carte scrisă de Stephen King pe care eu o citesc. Ca să fiu sinceră, am cumpărat cartea doar pentru ca îmi doream să am toate sau cel puțin o parte din cărțile acestui autor (care este unul dintre preferații mei). Dat fiind faptul că prima lui carte, Carrie, nu m-a impresionat deloc, nu prea aveam mari așteptări de la aceasta carte. Doamne, cât de mult am putut să ma înșel! Am avut un soc atunci când, în timpul lecturii, mi-am dat seama că îmi place ceea ce citesc si în același timp mă înspăimântă.

„Lătratul unui câine o smulse de acolo și o readuse în realitate. Lătrat oribil, adânc și gâfâit, țâșnind, însă, din când în când, cu câte un urlet strident, in registrul acut. Urletul îți perfora timpanele si te făcea să te gândești că, fata doar și poate, animalul vomită așchii. Mai auzise lătratul acesta, deși ar fi fost mai bine – chiar mult mai bine – dacă ar fi reușit să nu își amintească unde, sau când, sau ce se întâmplase atunci.”

Jocul lui Gerald este un roman ce se încadrează foarte bine în categoria romanelor horror, care spune povestea lui Jessie, aflată într-o casă de vară izolată de lume. Aceasta, Jessie, în timpul unui joc erotic, încătuşată de pat, îşi loveste soţul, provocându-i astfel moartea.
Din acest moment, Jessie va trebui să îndure întunericul, teroarea și chiar și nebunia.
Pe alocuri, ne sunt prezentate și fragmente din copilăria lui Jessie, toate fiind legate de o întâmplare pe care aceasta a numit-o „eclipsa”. Evenimentele petrecute atunci au marcat-o, oarecum, pe Jessie.

„Singura emoție pe care o simțea era uluiala la gândul că reușise să păstreze secretul verii aceleia atât de multă vreme. Și mai simțea și un soi de perplexitate neplăcută. Oare câte dintre hotărârile pe care le luase în viață – începând din ziua aceea – au fost sau nu influențate în mod direct de ceea ce se întâmplase în ultimul minut petrecut în brațele tatălui ei, când privea prin cioburi afumate un neg uriaș așezat în mijlocul cerului. Și, oare, nu cumva, situația în care se afla acum era o consecință a celor întâmplate în timpul eclipsei?”

Jessie este un personaj bine construit, cu o poveste în spate (una tristă), care, la un moment dat, se leagă cu ceea ce păţeste în prezent, şi, astfel, Jessie îşi dă seama de cum poate scăpa de cătușe.
În final aflăm şi cine este creatura oribilă, menționată în descrierea cărţii. Mie, una, acel moment mi-a întors stomacul pe dos.
Per total, romanul este unul care merită citit, si de aceea eu vi-l recomand.

Publicitate

5 gânduri despre „Recenzie „Jocul lui Gerald”

Adăugă-le pe ale tale

  1. Am cartea in biblioteca de cateva luni bune, dar nu am ajuns inca la ea. Nu am citit nimic de S.K si nu prea stiu la ce sa ma astept. Imi plac foarte mult thrillerele psihologice, dar horror psihologic chiar nu am incercat :))) Abia astept sa ii vina randul, sunt sigura ca va fi o lectura palpitanta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: