Top 5 cărţi/serii care te vor face să plângi

Fie că este vorba de moartea unui personaj, o poveste foarte tristă, schimbarea bruscă de situaţie (am păţit) sau toate aceste lucruri, cărţile au fost (încă sunt) dintotdeauna un „catalizator” pentru plâns (ca să mă exprim aşa).
Şi, desi prefer cărţile cu final fericit (clişeic, ştiu, da’ n-am ce face), cele care ma „distrugŢ emoţional mi se par mai realiste, mai apropiate de realitate. Aşa că astăzi mi-am pus în gând (dat fiind faptul că este vineri şi (deja) începe să „miroasa” a weekend) să realizez un top 5 al cărţilor care, cu siguranţă, te vor face să plângi în pumni.

5. Ugly Love. Despre faţa urâtă a iubirii – Colleen Hoover
Imagini pentru ugly love
IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ atunci când Tate Collins îl întâlneşte pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat. Ea e conştientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au in comun este o atracţie fizică de netăgăduit. După ce dorinţele lor ies la iveală, cei doi îşi dau seama că tocmai au găsit soluţia perfectă pentru o relaţie fără alte implicaţii. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru aşa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător dacă Tate ar putea sa respecte cele doua reguli impuse de Miles: nu pune întrebari despre trecut, nu te aştepta la un viitor împreuna.

Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripa sentimente adevărate, totul se schimbă:

INIMILE SUNT INVADATE
PROMISIUNILE SUNT INCĂLCATE
REGULILE SUNT SPULBERATE.

4. Hopeless. Fără speranţă – Colleen Hoover
Imagini

Îndragita autoare de bestselleruri, Colleen Hoover, istoriseşte, la această primă întâlnire cu publicul din România, fascinanta poveste a doi tineri cu un trecut tulburător, care pornesc într-o pasionantă şi palpitantă călătorie pentru descoperirea sensurilor vieţii, iubirii, încrederii şi, mai presus de orice, a puterii vindecătoare pe care numai adevărul o poate avea.
Sky, elevă in ultimul an de liceu, îl cunoaşte pe Dean Holder, un tip cu o reputaţie îndoielnica, rivalizând cu a ei însăşi. Încă de la prima lor întâlnire, acesta o îngrozeşte şi, ţn acelaşi timp, o captivează. Ceva inexplicabil legat de el îi declanşeaza amintiri din adâncurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioadă aproape ştearsă din memoria ei. Deşi Sky e hotărâtă să se ţina la distanţă de el, insistenţele lui neabătute şi zâmbetul enigmatic îi doboară barierele protectoare, iar legătura dintre ei creşte în intensitate. Însă misteriosul Holder ascunde, la rândul lui, destule secrete, iar de îndată ce acestea sunt dezvăluite, Sky cunoaste o transformare ireversibilă, iar capacitatea ei de a avea încredere în semeni poate deveni o pierdere colaterală provocată de adevăr.

Numai înfruntând cu mult curaj dezvăluirile crude, Sky si Holder pot spera să-si vindece rănile sufleteşti şi să găsească o cale de a trăi şi de a iubi pe deplin. „Fără speranţa” este un roman care vă va tăia respiraţia, captivându-vă şi amintindu-vă de prima voastră iubire.

3. Rosteşte-i numele – Francisco Goldman
Rosteste-i numele - Francisco Goldman

O poveste despre fete şi femei, dragoste şi căsătorie şi, mai ales, despre răni care se pot vindeca, atunci când nimeni nu mai crede.

In anul 2007, Aura Estrada, tânăra soţie a prozatorului american, Francisco Goldman, are un accident fatal în Mexic, pe când practica o formă extremă de surfing. Familia victimei îl învinuieşte pe soţul copleşit de durere şi bântuit şi el de gândul morţii. Acesta se hotărăste să o reînvie pe Aura prin scris: relatează viaţa ei, povestea lor de iubire, dar şi tragicul sfârşit.

In anul 2011, Francisco Goldman publică „Rosteşte-i numele”, o reconstituire detaliatâ pânş la obsesie a vieţii şi morţii Aurei Estrada. Pentru a o scrie, autorul s-a documentat caţiva ani, în care a adunat orice fărâma de informaţie posibila despre cea pe care a pierdut-o, de la copilăria petrecută ţn Mexico City, până la ultima ei zi. Volumul, marcat încă de la început de drama din final, conţine, totuşi, numeroase momente luminoase sau pasaje umoristice, ce detensionează atmosfera. Este portretul viu, plin de pasiune, al unei poveşti de iubire exemplare. 

2. Sub aceeaşi stea – John Green
Sub aceeasi stea - John GreenFără suferinţă, cum am putea şti ce e bucuria?
Îşi vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viaţa mea? Ce vreau să las în urmă?

Deşi un medicament miraculos i-a prelungit viaţa, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se ştie a fost „în fază terminală”.
Însă atunci când fermecatorul Augustus Waters, suferind şi el de aceeaşi boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.
Spirite înrudite, împărtind acelaşi farmec şi acelaşi simţ al umorului, Hazel şi Gus încep o cursă contra cronometru în care învaţă ce înseamnă să iubeşti. 

1. Lupii trecutului. Sofia – Nataşa Alina Culea
Lupii trecutului Sofia - Natasa Alina Culea
Pasiune, mister, raţiune, umor fin. O carte fabuloasă!

Sofia – Salome, ce transfigurare păgână a simţurilor! Foc mistuitor, înăbuşit după ardere în cenuşa vrajbei! Iad? Fetisism? Păcat? Blasfemie? Resemnare? Fiecare e liber să se raporteze la ele, cum crede sau cum poate, în timp ce inocenţa copilăriei este mişeleşte pângărită. Iubirea? Oare iubirea rămâne veşnica promisiune? Devine căutare? Devine strigăt? O luptă stingheră corp la corp cu lupii trecutului, cu iluziile noastre…- Amalia Elena Constantinescu – doctor in Filologie, scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România

Nataşa Alina Culea reuşeşte să creioneze cele mai individualizate personaje din literatura română contemporană; creaţia ei se desprinde din elegii şi drame, devenind un poem arborescent dedicat iubirii. Lupii trecutului impresionează prin tenta de frescă a realităţii; mai mult decât un roman de dragoste, poate fi considerat un roman psihologic, care reuşeşte să evidenţieze ca niciun altul relaţiile interumane. – Goodread

Pasional, arzător, lucid, spumos şi realist, romanul Nataşei reuşeşte să păstreze o permanentă aură de mister care intrigă, incită şi captivează cu o forţă stranie.

Poate că unele dintre aceste cărţi nu sunt chiar atât de triste, dar, cu siguranţă, sunt foarte emoţionante, sufiecient cât să te facă să plângi!
Acestea au fost doar câteva (foarte puţine) dintre cărţile la care eu am plâns, care m-au distrus emoţional :))
Vă aştept opiniile şi părerile în comentarii!

5 gânduri despre „Top 5 cărţi/serii care te vor face să plângi

Adăugă-le pe ale tale

  1. Mie imi plac cartile de acest gen, sunt mai realiste, zic eu. Cele cu happy end sunt mult prea fortate. Am citit Lupii trecutului si Ugly love, desi ultima nu in totalitate, deoarece nu o am in biblioteca si o gasisem online pe internet, dar nu sunt fana citit online, asadar am abandonat-o..
    La lista ta poti adauga si Papusile si Fata din tren. Sunt super, trebuie sa le citesti 🙂

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: