Recenzie „Eria. Perspective”, de Gabriélle Güvenel

Titlu: Eria. Perspective (volumul 2)
Autor: Gabriélle Güvenel
Editura: Librex Publishing
Nr. pagini: 184
Anul apariţiei: 2016

PREZENTARE:
Oricât te-ai lupta, oricât ai încerca să-ţi exorcizezi demonii personali, ei vor fi alături de tine atâta timp cât trăieşti. Aşa că cel mai bine ar fi să înveţi să convieţuieşti cu ei, cum a făcut şi Eria.

Personajul nostru s-a-ntors în braţele lor, la fel cum se întoarce un prunc la pieptul mamei, iar şi iar. Şi, de data asta, în loc să-ncerce sa-i elimine, îi îmblânzeşte şi îi convinge să-i joace jocul.
Alături de ea, îndrăgiţii Andi şi Timothy, se lasă purtaţi pe drumuri neştiute, de propriile lor dorinţe ascunse.

Romanul ne face cunoştinţa şi cu alte doua personaje inedite, despre care, cu siguranţă, vom mai auzi pe viitor.

RECENZIE:
Eria.
Perspective, de Gabriélle Güvenel, volumul doi al cărţii Eria. Dezvăluiri (recenzia o găsiţi pe blog), de care sunt sigură că a auzit toată lumea, este o carte interesantă, o carte care te intrigă si care te va face, cu siguranţă, să ţipi după o continuare. Cam asta am păţit eu :))
Dacă în primul volum Eria Pop, personajul principal, era cea în jurul căreia se învârtea întreaga acţiune, ei bine, volumul 2 vine cu nişte surprize şi cu vreo câteva personaje noi :))
Aşa cum şi titlul sugerează, cartea este construită (ca să zic aşa) din perspectivele mai multor personaje (3 la număr), şi anume: Andi Aron, părintele Timothy şi, bineînţeles, Eria. Cu toate ne-am mai întâlnit şi în volumul 1.
Gândurile lui Andi sunt cele care ne introduc, de data aceasta, în universul creat de autoare, şi reprezintă, de asemenea, şi o rememorare a evenimentelor petrecute în volumul anterior, întâmplări ce îl fac pe Andi să fie prizonierul propriilor sale sentimente: iubirea şi ura pe care le simte, deopotriva, pentru Eria.

„M-am uitat la Andi care a scos un hârâit pe cea mai joasă tonalitate auzită de mine până atunci. Pupilele i s-au dilatat şi maxilarul i s-a încleştat.”

În această carte, spre deosebire de cealaltă, Binele şi Răul se unesc în lupta împotriva a ceva… mai rau decât Răul (nu ştiu dacă are vreun sens ce-am spus acum)! Haosul domneşte, iar oamenii sunt simpli spectatori ai acestui spectacol macabru, spectatori care nici măcar nu sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă în „faţa” lor.
Timothy are şi el un rol mai mult sau mai puţin important. În ciuda faptului că el mi-a fost foarte drag în primul volum, acum mi-am cam schimbat părerea despre el. Mi s-a părut penibil! Şi chiar îmi pare rău, dar aşa mi s-a părut.
Eria… Eria este, pentru mine, unul dintre cele mai (ne)bune personaje, mai curajoase, sălbatice (asta e de bine), mai pline de personalitate, mai complexe personaje. Eria este unul dintre cele mai bine construite (şi conturate) personaje. Mă bucur că autoarea a decis să nu îi atribuie schimbări majore, mă îndoiesc amarnic că, dacă ar fi făcut asta, cartea ar mai fi avut vreun farmec :))

 „M-am trezit cu bătăi aprige în uşă. 
   Păi nu te-omor? Mă privezi de somn, te privez de oxigen”

Cartea este un dark fantasy bine construit, cu personaje puternice şi cu multă acţiune! Mă bucură foarte mult să aflu că şi la noi se poate!
Totuşi…
În timpul lecturii am simţit că ceva lipseşte, ceva esenţial. Nu ştiu ce anume, dar ceva lipsea! Acesta a fost motivul pentru care, pe Goodreads, cartea a primit doar 3 stelute, spre deosebire de primul volum, pe care l-am adorat!! ❤

Un gând despre „Recenzie „Eria. Perspective”, de Gabriélle Güvenel

Adăugă-le pe ale tale

  1. Inca nu m-am decis daca aceste doua volume merita sau nu, daca personajele mi-ar fi pe plac ori ba :))) Imi plac dark fantasy-urile, insa nu imi plac cliseele, si sper sa nu regasesc acest lucru (si) la aceasta autoare..

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: