Milk and Honey – Rupi Kaur­čĺľ

├Än primul r├ónd, vreau s─â stabilesc faptul c─â asta nu este o recenzie! Prin acest articol vreau doar s─â v─â ├«mp─ârt─â╚Öesc ╚Öi vou─â ceea ce am sim╚Ťit at├ót ├«n timpul lecturii, c├ót ╚Öi dup─â terminarea c─âr╚Ťii Milk and Honey, de Rupi Kaur. Ini╚Ťial, nu aveam de g├ónd s─â citesc cartea, nu ╚Ötiu motivul exact, probabil pentru c─â reprezint─â o carte de poezii, iar pentru o persoan─â c─âreia nu ├«i plac poeziile (m─â rog, nu toate), s─â citesc o carte ├«ntreag─â de acest fel reprezint─â un pas mare ├«n fa╚Ť─â!

Deși cartea a fost tradusă și la noi (chiar anul acesta dacă nu mă înșel, sper să nu), la editura Cartea Românească, cu titlul Lapte și miere, eu am ales să citesc volumul în engleză. Sunt de părere că a fi traducător de carte este destul de greu (oricât m-aș plânge eu de unele traduceri). Să traduci un simplu roman e dificil, să traduci un volum de poezii este, cred eu, de două ori mai greu!

Milk and Honey nu este tocmai o carte foarte voluminoas─â, chiar deloc! Este o carte simpl─â, dr─âgu╚Ť─â (ca aspect), dar ╚Öi special─â, cred eu! Faptul c─â autoarea, prin prisma poeziilor, abordeaz─â subiecte mai delicate, dar care sunt prezente zi de zi ├«n via╚Ťa fiec─ârui om, face ca fiecare pagin─â s─â fie una plin─â de emo╚Ťie, trezind astfel sentimente ├«n sufletul cititorului.

Durerea, iubirea, ruptura ╚Öi vindecarea sunt stadii, momente ale vie╚Ťii prin care cred c─â fiecare dintre noi am trecut m─âcar o dat─â! Ele reprezint─â titlurile tuturor capitolelor, 4 la num─âr, prezente ├«n carte! Fiecare capitol reprezint─â o bucat─â din sufletul autoarei pe care aceasta a ales s─â ni-l ofere nou─â, cititorilor!

Durerea

IMG_20171118_214705_107

Iubirea

Screenshot_20171118-214826-792

Ruptura

Screenshot_20171121-170403-889

Vindecarea

Screenshot_20171119-094313-177

Aceast─â carte reprezint─â medicamentul de care eu aveam nevoie la momentul respectiv, de care sufletul meu avea nevoie atunci, mai bine zis! Este cartea care m-a mul╚Ťumit pe mine din punct de vedere spiritual (dac─â are vreo logic─â ceea ce tocmai am spus), care m-au f─âcut s─â m─â simt mai ├«mplinit─â ╚Öi mai mul╚Ťumit─â (cu mine, oarecum).

Recomand cartea cu toat─â inima mea!ÔŁĄ´ŞĆÔŁĄ´ŞĆ

Surs─â imagine reprezentativ─â: Pinterest.

2 g├ónduri despre „Milk and Honey – Rupi Kaur­čĺľ

Ad─âug─â-le pe ale tale

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s

Creeaz─â un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: