Recenzie „Fellside”, de M.R. Carey

Titlu: Fellside
Autor: M.R. Carey
Editura: Nemira
Colecția: Suspans

PREZENTARE

Fellside e o închisoare de maximă securitate pentru femei, situată undeva într-un ținut mlăștinos din Yorkshire.

Jess Moulson și-ar putea petrece tot restul vieții acolo, deși nu-și amintește crima pentru care e  condamnată. Nu știe cum a murit băiețelul care locuia deasupra apartamentului său în seara care i-a schimbat viața, dar ziariștii s-au grăbit s-o numească „criminala de copii“.

Fellside este un loc unde până și pereții șoptesc. Iar cea mai puternică este chiar vocea baiețelului omorât. Mintea îi joacă feste lui Jess sau chiar i se cere ajutorul dintr-o altă lume?

M.R. Carey îmbină un crime thriller întunecat cu o inedită poveste cu fantome, plină de întorsături de situație și de momente care taie respirația.

Original, plin de suspans și extrem de puternic. – The Guardian

O carte care te bântuie și îți frânge inima. – Vogue

RECENZIE

Deși am terminat cartea acum câteva ore, eu încă nu reușesc să mă pot exprma cât de cât coerentă atunci când vine vorba despre ea! Fellside face parte din genul acela de cărți care, odată ce ai pus mâna pe ele și ai apucat să citești (măcar) câteva pagini din ele, poți să-ți iei adio de la viața socială în următoarele câteva ore pentru că nu te lași până nu o termini. Pentru că, efectiv, cartea nu te lasă să o lași! Dacă are sens :))

Fellside nu este o carte ca oricare alta, nu este o lectură ușoară și, dacă e să mă întrebați pe mine, nu este pentru toată lumea! Încă mă uimește faptul că eu am fost prinsă de poveste :)) Faptul că ea se încadrează la genul thriller (unul psihologic, aș spune eu) a făcut, într-o oarecare măsură, ca lectura să nu fie una pe care aș alege-o eu în mod normal, acest lucru datorându-se faptului că eu, de obicei, nu citesc cărți de acest fel.

Despre autorul acestui roman, M.R Carey, cu siguranță ați mai auzit. El este și cel care a scris renumita carte Fata cu toate darurile, apărută tot la Editura Nemira.
Fellside este prima carte scrisă de el pe care eu o citesc, dar, în mod sigur, nu este și ultima. Scriitura acestuia este una destul de simplistă (sau așa mi s-a părut mie), iar acest lucru oferă, oarecum, un echilibru cărții.

Personajul principal, Jess Moulson, este unul dintre puținele personaje principale cu care eu am fost pe aceeași lungime de undă întreaga carte, reușind pentru prima oară în viața mea de cititor să fac abstracție de toate prostile pe care care aceasta le face (pentru că Jess face o grămadă de prostii)! Ea este arestată pentru crimă în urma unui incediu în care băiețelul care locuia deasupra apartamentului ei, Alex, moare! Partea destul de ciudată (sau pe care au am interpretat-o ca fiind ciudată) este faptul că Jess, deși nu își amintește mai nimic despre incident, se consideră vinovată!

„- Faptele fac parte din lumea exterioară. Le poți examina cu ajutorul simțurilor sau prin teste obiective. Adevărul, pe de altă parte, este ceva ce se naște în mințile oamenilor, folosind faptele drept materie brută. Și uneori se mai întâmplă ca faptele să fie deformate sau chiar sfărâmate pe parcursul acestei activități.”

Dacă vă întrebați ce anume reprezintă titlul cărții sau de unde anume vine (mă rog, asta dacă nu ați citit prezentarea cărții), ei bine, Fellside este numele unei închisori de maximă securitate pentru femei, ce se află undeva într-un ținut mlăștinos din Yorkshire. Fellside este, de asemenea, și închisoarea în care Jess urmează să fie închisă, posibil, pentru tot restul vieții.

„Sunt la închisoare, își zise ea aievea. De parcă închisoarea ar fi fost un fel de drog.
Și dacă era, atunci ar fi trebuit să ia o doză mai mică.”

Cartea este plină de momente de tensiune și de întorsături de situație care te vor face să arunci pe fereastră cartea, dar, în același timp, să speri că, totuși, lucrurile se vor încheia într-un mod favorabil personajului preferat (al meu a fost Jess, ceea ce este oarecum predictibil).

Fellside este genul de carte care te lovește drept în moalele capului și te face să te gândești la ceea ce este corect și ce nu!

„Probele conțineau o anomalie uriașă, bătătoare la ochi, își anunță Paul șeful, folosind o retorică îndrăzneață și febrilă. Ceva ce urma să demoleze cazul acuzării. Iar șansele lui Jess Moulson, inexistente până acum, deveniseră brusc astronomice. Da, sigur, femeia încă era în rahat până la gât.  Dar cu posibilitatea reală de a fi scoasă din el.”

Dacă vă doriți o lectură care să vă țină cu sufletul la gură, una în care să fiți voi cei care caută adevărul sau dacă sunteți pur și simplu iubitori ai genului thriller, atunci Fellside este fix cartea care vă trebuie!😁

Cartea poate fi comandată de site-ul Editurii Nemira, de aici.
Pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile editurii, vă invităm să urmăriți pagina de facebook a Editurii Nemira.

Publicitate

3 gânduri despre „Recenzie „Fellside”, de M.R. Carey

Adăugă-le pe ale tale

  1. God, abia astept sa citesc cartea !! Fata cu toate darurile mi-a lalcut neasteptat de mult, tinand seama ca este o carte Sf cu zombie, deloc genul meu adica :))) Insa stiu de pe acum ca am sa devorez Fellside, ador thrillerele psihologice ❤
    Ca o mica paranteza, daca ti-a placut atat de mult cartea asta, iti recomand Ghici cine moare primul de la editura Trei. Este geniala ! 😉

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: