Recenzie „Forţe ale naturii – Moartea Vie”, de Daniela Faur

Titlu: Moartea Vie (volumul I)
Serie: Forţe ale naturii
Autor: Daniela Faur
Editura: PAVCON
Rating pe Goodreads:

PREZENTARE

Plonjează cu încredere într-un univers în care visai de mult timp să ajungi. Acel univers unde oameni obişnuiţi îşi descoperă deodată forţe noi, menite să le transforme vieţile şi pe ei înşişi în… altceva. Caută adânc în tine şi cercetează cu mare atenţie,fiindcă s-ar putea să descoperi o fiinţă despre care habar nu aveai că poate fi… altceva, că poate face… altceva şi, mai ales, că poate obţine… altceva de la viaţa ei.
Ciclul Forţe ale Naturii, care începe, iată, cu acest prim volum – Moartea Vie – te va purta într-o lume în care cele patru elemente ale Naturii – Focul, Aerul, Apa şi Pământul – duc o luptă acerbă spre a cuceri întâietate în existenţele unor eroi de care te vei îndrăgosti iremediabil.

RECENZIE

Moartea Vie, primul volum al seriei Forţe ale naturii, de Daniela Faur, a reprezentat şi o face în continuare (cel puţin până acum) surpriza lunii februarie. De ce spun asta? Păi, deşi nu m-am aşteptat la lucruri wow de la ea, cartea s-a dovedit a fi o lectură pe care iubitorii de fantasy şi science-fiction nu trebuie să o rateze!

De ce?

Moartea Vie este o carte bine scrisă, cu un subiect original (pentru mine, cel puţin), cu personaje ce par a fi reale şi pe care le îndrăgeşti încă de la început, şi cu o acţiune ce decurge… frumos, firesc, fără o atmosferă mai „forțată”. Momentele „curg” în fața ta și te prind, fără drept de apel, în mrejele lor!
Mi-a plăcut tare modul în care a fost scrisă cartea, stilul autoarei a făcut ca lectura să fie una rapidă, placută şi relaxantă.
Un lucru pe care eu îl iubesc la cărţi, deşi nu întotdeauna am parte, este scrierea din mai multe perspective. Îmi place ca atunci când sunt mai multe personaje să aflu gândurile fiecăruia dintre ele, să pot avea parte de mai multe perspective asupra acțiunii, astfel încât aceasta să nu fie trecută doar prin prisma mea, a cititorului și doar a unui personaj, de obicei principal.

Despre ce este cartea?

Cartea ne prezintă povestea a două familii care, în aparenţă, nu au nimic în comun, dar ale căror destine sunt legate de un secret ce riscă să le dea peste cap întregile vieţi! Pe de-o parte îi avem pe Mona şi pe tatăl său, Eric, iar pe de altă parte facem cunoştinţă cu Ema, Robert şi fetiţa lor, Maia.


ACŢIUNE
În urmă cu cinci ani, pentru Mona – şi Eric – seara ce ar fi trebuit să fie una plăcută, petrecută cu familia, se transformă în cea mai urâtă experienţă prin care cineva ar putea trecea vreodată: pierderea unei persoane dragi! În urmă cu cinci ani, în acea noapte fatidică, mama Monei – soţia lui Eric – dispare. Brusc. Ca şi cum nu ar fi existat vreodată. De atunci şi până în prezent, încercările neîncetate ale lui Eric de a-şi (re)găsi soţia au rămas fără răspuns. Până într-o zi…„Acasă este locul unde te poartă inima. Acasă nu are limite naturale și nici temporale. Acasă este acolo unde vântul îți șoptește bună dimineața, unde apa îți limpezește gândurile, unde pământul nu-ți fuge de sub picioare și focul inimii arde mocnind. Acasă este oriunde se află familia ta, unde îți vibrează sufletul, unde te lași purtat de plăcerile simple ale vieții. Iubirea voastră mă face să mă simt acasă, indiferent unde mă poartă pașii. Acasă este locul unde inima mea se simte în siguranță.”


Mi-a plăcut foarte mult modul în care autoarea a ales să dezvolte acţiunea: cu paşi mici, dar siguri. Nu a intrat direct în „pâine” (deşi primul capitol mi-a cam dat emoţii), dar nici nu a trebuit să aştept o mie de ani până la primul lucru „de efect”. Am apreciat foarte mult acest fapt, a însemnat foarte mult pentru mine faptul că am fost lăsată să mă acomodez cu tot ceea ce se întâmpla!
Fiecare pagină a reprezentat pentru mine o surpriză placută, fiecare pagină a cărţii m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de personaje, de acţiune, de tot!

De ce o recomand?

Așadar, pot spune cu tot sufletul că „Forțe ale naturii” e o carte de pus pe lista de to-read – și în inimă, păstrată mult timp  în gând și analizată din toate punctele de vedere! O recomand pentru că am fost cucerită de stilul autoarei, de poveștile personajelor și modul în care acestea se „împletesc” într-un mod care nu avea cum să dea greș . O să mă las „coruptă” pentru vreo câteva zile în care nu voi citi nimic, pentru a mai rămâne un pic… în natură 😉

Îi mulțumesc din suflet autoarei pentru exemplarul oferit❤️❤️ Mi-ați făcut o săptămână mai bună!

 

5 gânduri despre „Recenzie „Forţe ale naturii – Moartea Vie”, de Daniela Faur

Adăugă-le pe ale tale

  1. Multumesc Madalina pentru recenzia ta deosebita, mi-a mers la suflet ❤ Ma bucur ca ti-a placut povestea si ca ai rezonat cu personajele. Fiecare are un loc special in inima mea si pe toate le vad personaje principale 🙂 Sper ca si volumul 2 sa te cucereasca!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: