De ce ar trebui să citești „Codex Aureus – Cele trei pergamente”

Pentru că acțiunea este bine conturată istoric

Trădare. Planuri complicate. Vieți curmate cu scopuri mârşave. Toate aceastea şi mult mai multe sunt abordate în cel de-al doilea volum al seriei „Codex Aureus”, în care aproximativ întreaga acțiune gravitează în jurul oraşului Brăila. Cu o poveste de care nu te poți desprinde uşor, Codex Aureus – Cele trei pergamente creionează o adevărată vânătoare a puterii şi a jocurilor pe viață şi pe moarte care se întâmplă întotdeauna în spatele cortinei.

Cu detalii extrem de exacte și bine gândite, autorul Radu Silviu ne readuce, în mâinile noastre, un trecut a cărui importanță este de multe ori trecută cu vederea, dar și o realitate misterioasă, complet posibilă, capabilă să schimbe oricui percepția asupra adevărului. Cititorul este împuternicit să distingă ficțiunea de realitate, să recunoască nume cunoscute din istoria României și să hotărască dacă ceea ce citește este dezvăluirea unui secret național sau doar o poveste cu un neînsemnat sâmbure de adevăr.

Pentru că personajele desprinse din realitate sunt create complex

Un alt fapt care m-a surprins plăcut este modul de creionare a universului interior prezent în fiecare personaj. În afara faptului că acestea cunosc o însemnată evoluție pe parcursul acțiunii, fiind puternic influențate de cadrul politic și social, personajelor le este atribuită o anumită încadrare psihilogică, corespunzătoare „șabloanelor” vremii. Existența fiecăruia se răsfrânge asupra pergamentelor care ar putea modifica cursul istoriei omenirii, iar ei sunt dispuși să sacrifice totul pentru a intra în posesia lor.

Pentru că întâmplările au un caracter plauzibil

Știu că poate părea ciudat, însă ar trebui să citești această carte și pentru că, pe tot parcursul acțiunii, ai impresia că ești martorul unor fapte extrem de reale, reprezentând adevăratele intenții din spatele unor pretexte bine cunoscute din cărțile de istorie, care au stat la baza unor importante evenimente politice. Fiecare detaliu al cărții, de la cadrul desfășurării acțiunii și până la gândurile personajelor, este foarte bine proiectat în ecourile acelei vremi, aducând o perspectivă clară și „abruptă”. De asemenea, chiar dacă pe alocuri s-a simțit brutal, autorul descrie cât mai autentic și crimele odioase, care au loc datorită obsesiei unor protagoniști pentru prețioasele documente.

Pentru că există și o poveste de dragoste

Nu o să mă ascund după deget și vă mărturisesc direct că eu nu cred că o carte de ficțiune este… completă fără măcar o poveste de dragoste. (judecați-mă, e okay =))  Cu toate că dragostea nu este punctul focal al cărții, sufletul mi-a fost atins de singura dramă de iubire, între două personaje care mi-au fost extrem de dragi❤ Nu vă voi dezvălui numele acestora, deorece povestea lor este prezentată încă de la început, definindu-și importanța și „ecoul” asupra acțiunii din al treilea volum prin sfârșitul care mie, personal, mi-a frânt inima…

Pentru că pur și simplu e mai bună decât primul volum

Trebuie să fiu sinceră și radicală și să spun că al doilea volum este cu mult mai bun decât primul. Dacă în „Codex Aureus – Nume de Cod” am mai simțit și nefirescul unor dialoguri sau eventualele greșeli de redactare, în „Cele trei pergamente” nu a mai fost cazul decât de bucuria de a citi și de a descoperi mai multe despre Codex și despre „soluția” lui, cele trei pergamente. O să par superficială, dar m-a încântat mult și coperta cartonată a cărții, semnul de carte încorporat și CD-ul surpriză ( shut up and take my money =)).

Pentru că pur și simplu merită

Chiar dacă nu ai o pasiune pentru orașul Brăila, o să îți facă plăcere să descoperi misterele bine cunoscutului port la Dunăre, dar și însemnătatea lui pentru… Codex Aureus. Nu cred că vei avea altă posibilitate să mai cutreieri într-un mod atât de autentic prin trecutul României, pe toate planurile, deci nu rata ocazia de a citi „Codex Aureus – Cele trei pergamente” !

 

Cartea se poate achiziționa de aici. Mulțumesc mult autorului pentru exemplarul oferit!

Publicitate

5 gânduri despre „De ce ar trebui să citești „Codex Aureus – Cele trei pergamente”

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: