Nou în bibliotecă (#ianuarie 2019)

Bună, dragilor!
Nu ne-am mai auzit pe blog de câteva luni bune (nici cu un astfel de articol, nici cu vreo recenzie), însă recunosc faptul că mi-a fost dor să vorbesc cu voi despre cele mai noi cărți care și-au făcut loc în biblioteca mea, despre ce am mai citit, etc.
Ei bine, pentru că luna ianuarie a fost o lună prielnică pentru mine și una destul de bogată în ceea ce privește achizițiile, m-am hotărât să vă arăt și vouă cu ce anume m-am îmbogățit eu la început de an =))


O să vă prezint cărțile fix în ordinea în care le-am primit și eu, așa că voi începe cu prima comandă – atât din anul acesta, cât și din întreaga mea viață – plasată pe site-ul Editurii Nemira.
Pentru că găsisem eu atunci niște reduceri uriașe la niște cărți pe care mi le doream de extrem de multă vreme, nu am putut rezista tentației, drept pentru care mi-am cumpărat două cărți, și anume Cruzimea, de Scott Bergstrom, și Înainte de cădere, de Noah Hawley.
Știu că nu par genul meu de cărți, ele chiar nu sunt genul de cărți, nu se aseamănă cu nimic din ceea ce eu am mai citit, însă faptul că mi-am propus la finalul anului trecut ca în 2019 să ies oarecum din zona mea de confort, și anume cărțile YA, și să încerc și altceva m-a ajutat să decid destul de repede că pe ele le vreau cel mai mult (să nu credeți că nu mai erau cărți atractive și la prețuri mici pe acolo, că mai erau, și erau chiar multe). Pentru început, am zis să citesc ceva mai mult thriller/mai multe cărți polițiste (cărora sper că așa li se zice, dacă nu, iertați-mi greșeala și corectați-mă în comentarii). Eu sper că romanele acestea se potrivesc, ambele descrieri sună bine :)) Apropo, dacă aveți ceva recomandări, să știți că le aștept cu mare drag!

Mai departe, următoarea carte pe care am primit-o este The Night Circus, de Erin Morgenstern. Pe aceasta nu am cumpărat-o, ci am primit-o de la o persoană foarte drăguță în cadrul unei activități ce se desfășoară pe un grup de pe Facebook. Probabil că mulți dintre voi știți deja despre care activitate și grup este vorba :))
Eu am mai citit cartea acum câțiva ani și mi-a plăcut al naibii de mult, astfel că mi-o doream cu ardoare și în bibliotecă, îmi doream să fie a mea, să o pot citi și să mă pot holba la coperta ei oricând doresc (este superbă😍). Din păcate, o foarte bună bucată de vreme nu a mai fost disponibilă pe niciun site, ai fi zis că a dispărut de pe fața Pământului :)) Există totuși o veste bună: anul trecut a fost reeditată la Editura Art, așa că, dacă v-o doriți la fel de mult ca mine, o puteți cumpăra.

Imagini pentru the night circus

După ce am primit cartea despre care tocmai v-am vorbit, s-a întâmplat să fie ziua mea, motiv pentru care am mai dat o comandă de cărți, de data aceasta pe Libris :))
Coletul a conținut nici mai mult, nici mai puțin de patru cărți, însă doar pe una dintre ele o voiam eu extrem de tare. Despre celelalte trei nu știu ce să vă spun, le-am cumpărat doar pentru că m-au atras copertele lor pe moment și pentru că au avut prețuri bune, motivele mele obișnuite =))
În orice caz, haideți să vă prezint și cărțile: cartea pentru care făcusem eu o mică obsesie până să mi-o cumpăr (și pentru care am plasat eu comanda în primă fază) este Sadie, de Coutney Summers. Știu de ea încă de dinainte să apară la noi, am dat din greșeală peste ea pe Goodreads și mi-a atras foarte tare atenția, abia apoi, la scurtă vreme după, am aflat că se va traduce la Editura Corint (Leda Edge). O să revin cu o părere după ce o voi citi, lucru care se va întâmpla – sper eu – în martie.
Celelalte trei cărți care se află acum în biblioteca mea sunt: Bariera (Vrăji în Savannah #1), de J.D. Horn, Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau – Banks, de E. Lockhart și Ultimul dans al lui Charlot, de Fabio Stassi.

Următoarea carte care și-a făcut loc pe unul dintre rafturile bibliotecii mele este primită tot în cadrul activității despre care am zis și mai sus, doar că o altă ediție și de la o altă persoană minunată :)) Este vorba despre Dumplin’, de Julie Murphy, o carte pe care eu o aveam de extrem de multă vreme pe lista de dorințe, dar în privința căreia simțeam că nu mai apuc niciodată să o cumpăr, alte romane atrăgându-mi atenția :))
Am zis eu că anul acesta o să descopăr mai multe genuri literare și că o să citesc mai multe cărți pe care în mod normal le-aș evita, însă asta nu înseamnă că renunț definitv la cele dragi sufletului meu, adică la cărțile YA. Așadar, abia aștept să o citesc și sper din suflet că o să-mi placă!

Tot în cadrul Micului Prinț (activitatea de care am tot menționat mai sus) – ediții diferite – am primit și următoarele cărți: Ziua în care am învățat să zbor, de Alina Șerban (am primit ambele volume, lucru la care nu m-am așteptat deloc, eu știam că trebuie să primesc doar primul volum), și O mie de impresii divizate, de Suzănica Tănase.
Toate cele trei cărți arată foarte bine, iar descrierile mi-au trezit destul de tare interesul, astfel că abia aștept să descopăr poveștile!😊

photojoiner_photo

 


Bun, cam acestea sunt cărțile adunate de mine pe parcursul lunii ianuarie, ele sunt în număr de 11, iar eu sunt mai mult decât încântată de ele! Imediat ce le voi citi (lucru care sper că se va întâmpla cât mai repede) voi reveni și cu păreri.

În final, vreau să le mulțumesc din suflet atât părinților mei (deși știu că nu vor vedea asta) pentru faptul că mi-au finanțat pasiunea și mi-au permis să-mi cumpăr atâtea cărți (după cum a spus și mama, o singură dată în viață îi împlinește fata 18 ani😂), cât și tuturor persoanelor minunate cu care am interacționat și care mi-au oferit atâtea cărți minunate!❤

Voi ce cărți ați mai adăugat în bibliotecă?

Publicitate

2 gânduri despre „Nou în bibliotecă (#ianuarie 2019)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: