Everless (Everless, #1), de Sara Holland

Titlu: Everless
Autor: Sara Holland 
Editura: Nemira
Traducere: Tiberiu Enache
Rating: ⭐⭐⭐⭐


RECENZIE

Voiam să încep prin a spune că rar mi s-a întâmplat să amân atât de mult timp o recenzie, dar adevărul este că niciodată nu am așteptat luni întregi (luni întregi!!!) pentru a-mi putea așeza gândurile și a-mi scrie părerea despre o carte. Nu știu sigur care este motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru cu Everless, însă presupun că pot da vina (impropriu spus, bineînțeles) pe sentimentele contradictorii pe care mi le-a provocat. Și atât de opuse sunt sentimentele astea ale mele în ceea ce o privește că nici măcar acum nu știu cum să-mi exprim opinia :))

89774245_225393801936299_4410917407103647744_n

Everless, de Sara Holland, mi-a atras atenția încă de când editura Nemira i-a anunțat apariția și mi-am dorit-o cam tot de pe atunci. Bine, era chiar imposibil să nu pun eu ochii pe ea, mai ales când se prezintă cu o copertă incredibil de frumoasă și cu o descriere pe măsură. Așadar, atunci când am primit-o, m-am bucurat așa cum se bucură un copil mic atunci când deschide cadourile în dimineața de Crăciun, pentru că exact asta a fost Everless pentru mine: un cadou absolut superb (cel puțin la suprafață) pe care l-am primit cu drag și de care am încercat să mă bucur cât de mult am putut. Acum, ca să fiu sinceră, nu știu dacă acea parte mi-a ieșit în totalitate, după cum am mai zis, sunt destul de confuză în privința ei :))

„Timpul este o închisoare. Ea este cheia.”

Acțiunea se desfășoară pe teritoriul regatului Sempera, un loc în care, așa cum ni se spune chiar din descriere, moneda de schimb este reprezentată de timp. Mai mult, în cazul în care acest lucru nu era destul de șocant, acesta era extras din sângele oamenilor, urmând ca mai apoi să fie amestecat cu fier și consumat de oameni pentru a le prelungi viețile. „Cei bogați îi taxează pe cei săraci și astfel reușesc să trăiască secole la rând” – ca o părere personală, exceptând partea cu trăitul la nesfârșit, nu aș zice că este foarte diferit de ceea ce se întâmplă în realitate.🙂
Jules și tatăl ei se aflau în slujba familiei Gerling din Everless până când un teribil accident i-a obligat să fugă fără să se uite înapoi. Astfel, începând cu acel moment, Jules ajunge să urască din răsputeri aristocrația.
Atunci când află că tatăl ei este pe moarte, Jules ia decizia de a se întoarce în Everless pentru a putea câștiga mai mult timp și pentru a-l salva, însă socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, iar tot mai multe secrete vechi ies la iveală și amenință să pună la îndoială tot ceea ce Jules credea că știe atât despre cei din jurul ei, cât și despre ea însăși. Clasic =)))

„Stomacul mi se întoarce când realizez că pentru fiecare monedă pe care am cheltuit-o, am înmânat-o sau am atins-o vreodată, cineva a trebuit să sufere cum sufăr eu acum. Cineva a trebuit să stea și să privească cum viața îi era sângerată din el, pentru a fi transformată într-o monedă cu care să se poată cumpăra o bucată subțire de carne uscată sau o halbă de bere sau un acoperiș de paie deasupra capului.”

Așa cum am mai spus, sentimentele pe care această carte mi le-a trezit sunt cât se poate de contradictorii. Deși, pe deoparte, subiectul în sine – toată chestia aceea cu timpul – mi s-a părut original și mi-a plăcut foarte mult, scheletul poveștii (ca să îi zic așa) nu vine cu nimic nou, mi s-a părut că (se) urmărește același tipar pe care l-am mai întâlnit în alte zeci de cărți fantasy, lucru pe care nu îl văd neapărat ca fiind un lucru rău, nu vreau să se înțeleagă asta, dar care nu prea mă mai dă pe spate, nu mă mai impresionează la fel de tare cum o făcea cândva.
Despre scriitura autoarei nu am decât lucruri bune de spus. Mi-a plăcut, este relaxată, lejeră, perfectă pentru genul acesta de carte.

„E posibil să simți fericire și durere în același timp. E posibil să privești spre orizont în timp ce jelești după ceea ce ai pierdut.”

Per total, pot spune că mi-a plăcut cartea. Nu este ea cea mai bună din lume, nici nu m-a impresionat până la lacrimi, dar mi-a plăcut. Acum aștept continuarea, finalul primului volum prea m-a făcut curioasă să aflu ce se întâmplă mai departe :))

Dacă doriți să o citiți și voi, să știți că o puteți cumpăra de pe site-ul editurii Nemira (de aici) cu 20% reducere.

89813955_537009156920540_833520051117096960_n

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: