Cărți tomnatice || Recomandări de cărți perfecte pentru toamnă

Ultima perioadă s-a dovedit a fi una destul de dificilă pentru mine, pandemia amplificând totul și adăugând parcă și mai mult stres. Ei bine, ca să mă mai relaxez un pic, dar și ca să îmi găsesc o ocupație ceva mai pe gustul meu, m-am gândit să vă fac câteva recomandări de cărți pe care eu le consider perfecte pentru această perioadă din an.

Chiar dacă se întâmplă să îmi mai planific ce anume vreau să citesc într-o lună, eu nu îmi aleg lecturile în funcție de anotimp sau alte lucruri de genul, ci doar în funcție de stare, de ceea ce cred că am chef să citesc atunci. Cred însă că există anumite cărți care, deși pot fi citite oricând cu plăcere, parcă au mai mult farmec într-o anumită perioadă.
Ei bine, în acest articol mi-am propus să vă recomand câteva romane sau serii de cărți care sunt sau pe care eu le consider absolut perfecte pentru anotimpul în care ne aflăm. Repet, ele pot fi citite oricând  cu la fel sau chiar mai multă plăcere, dar mie îmi dau un mare vibe de toamnă.


Prima recomandare pe care vreau să v-o fac este o serie pe care eu o iubesc din toată inima, asta în ciuda faptului că momentan am terminat citit un singur volum. Bineînțeles, este vorba despre seria Frăția corbilor de Maggie Stiefvater. În prezent citesc volumul al doilea al seriei, Hoții din vis, care mi se pare la fel de bun ca primul, așa că nu văd de ce nu aș recomanda întreaga serie. Voi vedeți vreo problemă? Eu nu 😊)
Nici nu știu cum să mă exprim când vine vorba de ea, povestea în sine, personajele, atmosfera creată, chiar și scriitura autoarei, toate acestea îmi dau senzația de răcoare, de… nu știu, de toamnă. Cred că ăsta este cuvântul care cuprinde cam tot ceea ce vreau eu să spun. Când mă gândesc la toamnă, la momentele acelea frumoase de toamnă, mă gândesc la Frăția corbilor.

Următoarea recomandare pe care vreau să v-o fac este o carte pe care am citit-o relativ recent, și anume Fetele din Idlewild, un thriller apărut la Editura Herg Benet. Despre această carte v-am mai vorbit chiar și pe blog, dar nu cred că am menționat și faptul că o consider perfectă pentru anotimpurile mai reci, cu precădere toamna. În general mi se pare că genul thriller are un farmec aparte în această perioadă din an, iar cartea lui Simone St. James nu face excepție.
Recomand cu mare drag cartea!

Mai departe, un roman pe care eu recomand să îl citiți mai ales în perioada octombrie-noiembrie este Misterul de la Blackwood de Lois Duncan. Tot un thriller cu ceva elemente horror/supranaturale, dar mai scurt ca număr de pagini decât Fetele din Idewild, Misterul de la Blackwood chiar este o carte pe care trebuie să o citiți fie în preajma halloween-ului, fie undeva prin noiembrie. În cazul acesteia chiar cred că i s-ar lua din farmec dacă ar fi citită în iulie 😊))

Următoarea carte tomnatică pe care eu cred că ar trebui să o citiți în următoarele luni este Rețeaua Alice de Kate Quinn, o carte pe care în mod sigur ați mai văzut-o pe blog sau pe pagină și pe care v-am mai recomandat-o. Din nou, deși ea poate fi lecturată oricând doriți, chiar eu citind-o prin primăvara anului acesta dacă nu mă înșel, îmi dă un foarte mare vibe de toamnă. Nu știu dacă este influența poveștii în sine sau pur și simplu coperta, dar cred că este o lectură potrivită pentru luna noiembrie.

Nu puteam să scriu aceste recomandări fără să includ măcar un autor român. Deși știu că nu e neapărat pe gustul, Cristina Nemerovschi va rămâne pentru totdeauna un autor de suflet pentru mine, așa că nu pot să nu menționez în acest articol și Cronicile fetei lup: Ceața.
Cred că am mai spus că nu m-a impresionat neapărat, povestea a fost cam prea grăbită pentru gustul meu și ușor forțată, dar cartea în sine sugerează… toamna. De la poveste, personaje și cadrul în care se desfășoară acțiunea până la titlu, mi se pare că toate elementele acestei cărți sunt rupte dintr-un peisaj de toamnă.

Sunt destul de sigură că nu voi scrie niciodată o listă de recomandări fără să adaug și cartea pe care o voi menționa acum. Absolut fabuloasă, dar prea puțin cunoscută la noi, Vassa și noaptea de Sarah Porter reprezintă cartea perfectă pentru luna octombrie, iar eu sunt dispusă să mă cert cu oricine sugerează altceva 😊)
Vă rog din suflet să dați o șansă acestei cărți, este o poveste cu totul aparte, ciudată și minunată în același timp, care nu are cum să nu vă placă. Pe bune că nu are cum.

Următoarea recomandare este o serie pe care nu am mai văzut-o de multă vreme prin online, dar care este uimitor de genială. Mara Dyer de Michelle Hodkin este una dintre cele mai dubioase și mai bune serii apărute (cel puțin)* la noi. Personajele ciudate, povestea întortocheată și atmosfera aceea întunecată fac ca seria să fie exact ce căutați atât pentru halloween, cât și pentru întreaga toamnă.

O altă carte pe care eu o consider perfectă pentru acest anotimp este Motanul s-a sinucis de Gabriel Bota. Am mai scris și v-am mai vorbit despre această carte, așa că știți deja că mie mi-a plăcut mult. Eu am citit-o pe la începutul anului, dar cred cu tărie că este o lectură perfectă pentru vremea de afară ce tocmai s-a mai răcit. Citiți cartea, chiar merită!

Alte câteva cărți pe care le cred tocmai bune pentru începutul toamnei sunt Femeia din Orient Express de Lindsay Jayne Ashford, Sala de bal de Anna Hope și La răscruce de vânturi de Emily Bronte. S-ar putea să pară ciudat că recomand această carte, sunt sigură că am spus cât de puțin mi-a plăcut mie, dar am revenit un pic asupra ei și cred că poate fi o carte bună dacă e citită la momentul oportun (eu cred că octombrie-noiembrie este fix perioada ei) și cu așteptările potrivite (să nu vă așteptați la o poveste de dragoste, mă rog, nu la una obișnuită).

Bun, cam acestea sunt cărțile pe care eu le consider mai potrivite pentru această perioadă a anului și pe care le recomand, dar nu uitați că ele pot fi citite și iubite oricând.❤️
Până revin cu un nou articol, eu vă pup (de la distanță, normal), vă urez baftă multă la școală/facultate și multă sănătate. Nu uitați să purtați masca atunci când trebuie, haideți să nu mai fin încăpățânați și să scăpăm mai repede de beleaua asta.🥺

Un gând despre „Cărți tomnatice || Recomandări de cărți perfecte pentru toamnă

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: