August + Septembrie || Wrap up


Nici nu cred că vă puteți imagina de cât timp tot amân articolul ăsta. În august nu prea mi-a stat gândul la scris, nici septembrie nu a fost o lună prea productivă, eu și fiind plecată o bucată de timp, așa că tot ce ține de blog – și implicit de acest articol – a picat cumva pe un loc secund.
Acum vreau să profit de ziua mea liberă și să fiu cât mai productivă. Nu știu de ce, dar simt că a sosit timpul să vă prezint lecturile mele din ultimele două luni, simt că nu îl voi mai scrie niciodată dacă nu o fac acum, așa că… să începem.

Sursă: Pinterest

Spuneam mai sus că în luna august nu prea am avut chef de scris. Așa e, nu am scris deloc la fel de mult pe cât îmi propusesem, însă asta se datorează faptului că am citit – după standardele mele din ultimii doi ani – foarte mult: nici mai mult, nici mai puțin de opt cărți. Șocant, nu? Nici nu știu când am mai citit atât de mult.😅

1. La răscruce de vânturi – Emily Bronte – ⭐
Încă nu mi-am revenit după totala dezamăgire pe care mi-a oferit-o această carte. Tot ce îmi doresc acum este ca romanul în cauză să nu mai fie prezentat ca fiind o poveste de dragoste, așa cum am fost eu lăsată să cred. Nu este deloc o poveste romantică. Mă rog, nu este doar atât.
Aș fi vrut să îmi placă, mai mult decât atât, eram convinsă că avea să devină cartea mea preferată, atât de entuziasmată am fost în privința ei. Dezamăgire totală la final!
*e doar o părere personală*

2. Sertarul cu ură – Anca Zaharia – ⭐⭐⭐⭐⭐
Despre această carte nu vă mai vorbesc aici, știți deja impresiile mele, am și scris pe blog despre ea, așa că nu aș vrea să mă repet. Un singur cuvânt am de spus la adresa ei: minunată!

3. Ciuleandra – Liviu Rebreanu – ⭐⭐⭐⭐
Sinceră să fiu, nu credeam că prind ziua în care spun că Liviu Rebreanu a scris și pe gustul meu.😜
Eu nu m-am împăcat cu Rebreanu niciodată, urăsc cu pasiune romanul Ion și nici până acum nu am reușit să termin Pădurea spânzuraților (e în plan!!!), dar Ciuleandra a fost exact ce îmi doresc eu de la o carte de genul ei. Ce comentariu literar aș fi făcut pe baza ei la școală!!

4. Fetele din Idlewild – Simone St. James – ⭐⭐⭐⭐
Și despre ea v-am mai vorbit, chiar pe blog am un articol dedicat ei, așa că nu mă lungesc aici. Dacă vreți să o citiți și nu ați apucat încă, recomand să o faceți luna aceasta. Mi se pare cea mai potrivită perioadă pentru ea.

5. Vrăjitorul vântului – Susan Dennard – ⭐⭐⭐⭐⭐
Cred că v-am zăpăcit deja cu cartea/seria asta, dar nu mă pot abține. Mi se pare o serie fantasy excelentă și mă neliniștește teribil faptul că la noi nu este foarte cunoscută. Citiți-o!!!

6. Cruel Beauty – Rosamund Hodge – ⭐⭐⭐
Dacă citeam cartea asta acum vreo 4 sau 5 ani, vă garantez că eram topită după ea și că vă băteam la cap multă vreme să o citiți. Acum, după ceva mai multe cărți la activ, nu pot spune că a avut același efect asupra mea, nu m-a impresionat, nu m-a dat pe spate, însă nici nu pot spune că nu mi-a plăcut. A fost o carte ok și destul de ușurică. Aș vrea să menționez că ideea de la care pornește acțiunea este una foarte interesantă, am simțit însă că au fost ceva probleme la execuție. Oricum, merge citită când nu aveți chef de ceva anume.

7. Poate ar fi bine să discuți cu cineva – Lori Gottlieb – ⭐⭐⭐⭐⭐
Pentru cineva care nu obișnuiește să citească dezvoltare personală, cartea asta mi s-a părut un început bun, motiv pentru care cred că este accesibilă tuturor, cel puțin din punct de vedere al informației transmise și al modului care aceasta a fost transmisă.

8. Tinerele elite – Marie Lu – ⭐⭐
O altă dezamăgire din luna august, dar nu neapărat o surpriză. Spun asta pentru că de la primele capitole mi-am dat seama că nu este o carte pe gustul meu, deci nu m-a surprins faptul că la final nu am reușit să îi dau mai mult de două stele. Din punctul meu de vedere, este plină de clișee, personajele sunt extrem de enervante și iau doar decizii proaste (da, Adelina, de tine vorbesc!!), iar scriitura autoarei nu mi s-a părut la fel de captivantă.
Eu nu o recomand în mod special, dar vă sugerez să citiți și alte opinii. Pe instagram era destul de apreciată într-o perioadă.

Cam acestea sunt cărțile pe care le-am citit în luna august, preferata mea fiind Sertarul cu ură.

Sursă: Pinterest

Dacă în august eram așa pusă pe citit, septembrie a fost una dintre cele mai proaste luni în ceea ce privește cărțile. Deși mi-am propus vreo cinci sau șase cărți pentru citit, eu am lecturat doar două dintre ele, pe cea de-a treia nereușind să o termin nici până în acest moment.

1. The Night Circus – Erin Morgenstern – ⭐⭐⭐⭐⭐
Se întâmplă foarte rar să citești o carte atât de fermecătoare, o carte magică în adevăratul sens al cuvântului. Mie nu mi-a păsat de poveste sau personaje, deși m-am atașat de ele și mi-au plăcut mult, eu am fost vrăjită de scriitura autoarei, de stilul superb și grațios cu care descria fiecare loc, personaj sau acțiune. Recomand din suflet această carte!
Eu am citit-o în engleză, dar este tradusă și la noi.

2. Nu veți avea ura mea – Antoine Leiris – ⭐⭐⭐⭐⭐
Deși aveam de multă vreme carte pe wishlist/listă de citit și știam în principiu despre ce este vorba, nu am fost pregătită pentru valul de emoție cu care m-a lovit. Atât am de spus în privința ei, nu știu ce anume aș putea să mai adaug. Cuvintele par și sunt de prisos în ceea ce o privește!

În septembrie nu putem vorbi despre o preferată, ambele mi-au plăcut și pe ambele le recomand cu drag. Bun, deci…😛 Am reușit să citesc zece cărți în două luni. O fi mult? O fi puțin? Nu aș putea spune cu certitudine, dar eu mă bucur de fiecare titlu în parte, fie că vorbim despre o bucurie sau o dezamăgire. Vă invit și pe voi să îmi spuneți ce ați mai citit în ultima vreme, dacă v-a plăcut ceva în mod special sau nu, știți voi.😇

Sursă Pinterest

Eu vă mulțumesc din suflet că ați citit acest articol și că ați ajuns până aici! Până data viitoare, care sper să fie cât mai curând, eu vă îmbrățișez (de la distanță, normal) și vă doresc multă sănătate. Nu uitați să purtați masca atunci când este cazul. Vrem să scăpăm de nebunia asta, nu? Atunci să facem un minim de efort.


Sursă imagine reprezentativă: Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: