Octombrie în cărți || Lecturi tematice

Luna octombrie, deși nu aș putea spune de ce, este una foarte specială pentru mine. O consider cea mai frumoasă lună din an, iar pentru mine este și cea mai așteptată. Nu știu, este ceva în atmosferă :))
În octombrie are loc și ceea ce noi cunoaștem sub denumirea de Halloween. Nu sărbătoresc neapărat, nici nu știu dacă este neapărat o sărbătoare, dar îmi place ideea pe care se bazează (dacă vreți să folosim expresia asta). Ador întregul vibe, iubesc partea de estestic pe care o are și nu pot să nu intru măcar puțin în spiritul (😉) sărbătorii. Cel puțin în ceea ce privește cărțile.
Ca și anul trecut, când nu pot spune că am reușit să fac ce mi-am propus, mi-am spus voi încerca și de data aceasta să îmi stabilesc o listă de cărți, un TBR – mai mult sau mai puțin în temă – din care să citesc pe tot parcursul lunii.
În mod normal aș spune că nu sunt multe cărți, sunt cinci în format fizic și una (despre care nu sunt foarte sigură că voi apuca să o citesc, dar pe care nu vreau să o exclud) în format electronic, însă ultimii ani mi-au demonstrat că socoteala de acasă nu se potrivește mereu cu cea din târg. Sper însă că voi reuși să îmi organizez foarte bine timpul și că voi trece prin toate cărțile pe care urmează să vi le prezint.

Frankenstein – Mary Shelley

Îmi doresc de foarte mult timp să citesc romanul acesta și mă bucur teribil de tare că l-am găsit într-o ediție absolut superbă. Ilustrațiile sunt fabuloase și nu mă îndoiesc de faptul că mă vor ajuta să mă bucur chiar mai tare de lectură.
Pentru cei interesați să aibă cartea în ediția despre care spuneam mai sus, să știți că eu am cumpărat-o de pe site-ul celor de Art. Link aici.

Mexican Gothic – Silvia Moreno-Garcia

Mexican Gothic este o carte care mi-a atras atenția de ceva timp deja și pe care am cumpărat-o imediat ce a fost publicată de Editura Nemira. Recunosc că nu știu foarte multe detalii despre plot, nu am citit descrierea în totalitate până acum, dar sunt mulți oameni care o laudă, așa că sper mă gândesc că o să îmi placă și mie.
Cartea o găsiți aici.

Anul de grație – Kim Liggett

Anul de grație este una dintre cărțile pe care le-am cumpărat pentru prețul foarte mic pe care îl aveau. Nu mi-am dorit să citesc cartea, nu m-a atras niciodată prea mult (asta în ciuda faptului că s-a vorbit destul de mult despre ea pe diverse grupuri), dar am văzut recent o părere despre carte pe instagram și m-a convins. Coperta nu spune multe (deși foarte drăguță), însă am înțeles că povestea este ceva mai aparte. Abia aștept să văd despre ce este vorba!
Cartea este disponibilă aici.

Casa de sare și amărăciuni – Erin A. Craig

Despre cartea aceasta nu știu să vă spun foarte multe. O am de aproape un an în bibliotecă și până acum m-am cam ferit de ea, dar cred că a sosit timpul să o citesc. Am înțeles că este o repovestire a unui basm (cel cu 12 prințese), dar că este ceva mai dark. Nu știu, sună bine și probabil îmi va plăcea.
Cartea poate fi cumpărată de aici.

Houdini. Marea Evadare – Kerri Maniscalco

Anchetele lui Audrey Rose se numără printre seriile mele literare preferate, nu am dubii în această privință. Am adorat primul volum, l-am iubit pe cel de-al doilea, iar acum mă pregătesc pentur noua aventură (și noile belele, normal) în care se avântă Audrey Rose și Thomas. Am citit undeva prin martie volumul doi și recunosc că mi-e un pic dor de tachinările celor doi.
Găsiți aici un pachet cu cele trei volume publicate la noi momentan (volumul patru urmează să apară).

The Bone Houses – Emily Lloyd-Jones

Nici nu aveți idee de când tot amân cartea asta… Am citit vreo două capitole din carte și chiar sună bine, nu înțeleg de ce fug mereu de ea. Sper din suflet să o citesc luna asta și mai sper să îmi și placă. Ar fi păcat să se dovedească a fi o dezamăgire.
Pea o găsiți disponibilă aici.

Acestea sunt cele șase cărți pe care mi-am propus să le citesc în următoarea lună. Așa cum am spus și la început, cărțile sunt mai mult sau mai puțin în temă, dar nu îmi bat foarte tare capul cu asta.
Dacă ați cititi vreuna dintre ele sau poate chiar mai multe, vă aștept cu drag în comentarii să îmi spuneți cum vi s-a/s-au părut. Altfel, voi vă plănuți lecturile? Reușiți să vă țineți de tbr?

Până data viitoare când ne revedem (sper eu cu o recenzie), aveți grijă de voi și citiți cât mai mult.
De asemenea, dacă vreți să interacționați mai mult cu mine, puteți da follow contului de instagram, acolo sunt mai activă decât pe facebook sau blog.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: